Webvidék - Tedd fel a pontot az internetre
Fujitsu Siemens Romania
 

Támogatóink


Youth in Action

Brinel

Departamentul pentru Relatii Interetnice

Sigma Towers

AMM Design


Médiapartnereink


Kolozsvári Rádió

Krónika

Erdély FM - a bizalom hangja

RTV magyar adás

Profi Rádió

Sajtómappa - ezeket írták a Webvidékről


2008. december 23.
Elkészült a legőrültebb szánkó
Csíki Hírlap

A verseny véget ért, köszönjük a játékot – lejárt tehát a Webvidék internetes vetélkedő második kiadása, mely során a csapatoknak különböző, könnyebb és nehezebb próbákat kellett kiállniuk. Egyesek le is morzso­lódtak egy-egy nagyobb akadály vagy számukra kedvezőtlen eredmény nyo­mán, a kitartó csapatok viszont mindenképp nyertek: ha nem is díjat, rengeteg hasznos tapasztalatot, feledhetetlen élményt.


2008. december 18.
Nagyik a világhálón
Krónika

„Meghökkentem majd az unokáimat a tudásommal” – örvendezett Molnár Margit a tegnapi NetNagyi klubban a gyergyószentmiklósi könyvtár számítógépes termében, miközben féltucatnyi kortársával az MSN böngészőprogramjával ismerkedtek. Előtte azonban közösen megnézték a Webvidék versenypályázatán, hogyan remekelt a gyergyószentmiklósi Piricske csapat, és többen is beszámoltak arról, hogy interneten követték az eseményeket, igyekeztek minél több szavazati pontot szerezni a csapatnak.


2008. december 17.
Egy kalapnyi boldogság a Webvidéken
Csíki Hírlap

Lassan végéhez közeledik a Webvidék internetes vetélkedő, ma jár le az utolsó fordulós, illetve állan­dó próba feltöltési határideje. Rengeteg jó ötletet, információt kaphattunk a csapatokról, s bár többen visszaléptek, akik mindvégig kitartottak, sok isme­rettel, tapasztalattal gazdagodhattak.


2008. december 12.
Kalapfalvi sikertörténet
Udvarhelyi Híradó

A webvidék című internetes vetélkedő második kiírása már a bene­vezésekkel többet hozott, mint az első – megjelentek ugyanis az első udvarhelyszéki csapatok, köztük a kőrispataki is.


2008. december 12.
Vacsárcsiban a Webvidék szervezői
Csíkvacsárcsi.ro

Szombat délután Sipos Zoltán, a Transindex felelős szerkesztője, és Ferencz Enikő az ETransylvania Egyesület munkatársa érkezett Vacsárcsiba. A Vacsárcsi Góbék tíz jelenlevő tagja nagyon sok meglepetést készített a szervezőknek. Fodor Zoltán, a csapat vezetője bemutatta a jelenlevőket, majd röviden beszélt a településről illetve a csapatról.


2008. december 10.
Hazudni nem egyszerű...
Csíki Hírlap

Mitől lehet boldog egy ember, hogy néz ki a legőrültebb szánkó – többek közt ezek a legfrissebb pró­bák, melyekre érdekesebbnél érdekesebb válaszo­kat adnak a Webvidék résztvevői. Nemrégiben pedig megtapasztalhatták: hazudni nem is olyan egyszerű. Összeállításunkból az is kiderül, hogy a szervezők a hétvégén Vacsárcsiba látogattak, a toplista harmadik helyét elfoglaló csapathoz.


2008. december 3.
Kalapfalva a Webvidék élén
Csíki Hírlap

A Hargita megyei Kőrispatak csapata, a Kalapfalva nyerte a Webvidék őszi kiadásának második fordulóját. A csapat 236 pontjával 10 pontos előnyt szerzett a második helyen álló gelencei Szent László katonáival szemben, illetve 14 ponttal előzte meg a harmadik helyen álló Vacsárcsi Góbékat. Negyedik helyen áll a Gyergyói Piricske 220 ponttal, illetve ötödik a Hétfalu csapata 202 ponttal.


2008. november 27.
Lejárt a Webvidék második fordulója
Csíki Hírlap

A hatodik próba teljesítési határideje is lejárt tegnap, túl van már a félidőn a Webvidék vetélkedő. Ebben a fordulóban az épületek kerültek előtérbe. Megismerhettük az egyes települések legérdekesebb, legkülönlegesebb épületeit, megtudhattuk, milyen más rendeltetést szánnának egy-egy helybeli épületnek a csapatok, az állandó próba kere­tében pedig a benevezők közteret terveztek át saját meglátásuk szerint.


2008. november 18.
Díjazták a kőrispatakiakat
Udvarhelyi Híradó

Szombaton jutalmazták a Webvidék internetes vetélkedő első fordulójának nyer­tes csapatát, a kőrispataki Kalapfalva nevű csoportot.


2008. november 17.
Kalapfalvát, Kőrispatak csapatát díjazták első fordulós nyertesként a Webvidéken
Kakukk.ro

A Webvidék első fordulós díjátadásra került sor szombaton, november 15-én a Hargita megyei Kőrispatakon. A településről benevezett Kalapfalva csapat friss versenyző a Webvidék települések közötti internetes vetélkedő második kiadásában, hiszen a szervezők minden vidéki település számára megnyitották a versenyt.


2008. november 14.
Újonc csapatok a Webvidék élén
Udvarhelyi Híradó

Így kell ezt csinálni! – szóljon e felkiáltás azon kőrispataki és bétai csapatoknak, amelyek Udvarhelyszéket képviselve elsőkként beneveztek a Webvidék internetes vetélkedő második kiadásába.


2008. november 12.
Épületek a Webvidéken
Csíki Hírlap

Minekutána három érdekes fordulóban régi leve­leket, naplótöredékeket, a településekhez kapcso­lódó szólásokat olvashattunk a Webvidékre jelent­kező csapatok feltöltésében, a második fordulóban épületeket, tereket ismerhetünk meg sajátos meg­látásban. A megyénket képviselő csapatok jól teljesítenek, számos elismerést vívtak ki maguknak ötleteikkel.


2008. november 10.
Egyre népszerűbb a webvidék, az erdélyi településeket bemutató internetes vetélkedő
Erdély FM

A verseny első fordulója a múlt héten ért véget, és a mai eredményhirdetésből az derült ki, hogy nagyon szoros a verseny. A fordulót a Hargita megyei kőrispataki csapat nyerte meg 211 ponttal, és ettől csupán két ponttal maradt le a második helyen végző gyergyószentmiklósi csapat. Az első forduló próbáiról Farkas András programkoordinátor számolt be.


2008. október 28.
Körülnéztünk a Webvidék-világban
Csíki Hírlap

Kilenc Hargita megyei település csapata nevezett be a nemrég­i­ben indult újabb Webvidék-kiadásra, amely ismételten lehető­séget ad a különböző falvak-városok megismertetésére, emellett számos kulturális, történelmi és más jellegű emlék felkutatására. Az első próba értékelése meg is történt, a szervezők meg újabb ötletekkel bizonyítják: képesek kitalálni további érdekesebbnél érdekesebb feladatokat.


2008. október 20.
Megnyílt a Webvidék őszi kiadása
Új Kelet

Beindult a jelentkezés az eTransylvania és a Transindex települések közti internetes vetélkedőjére, amelyben már minden romániai falu csapata részt vehet! A Webvidék őszi kiadása megnyitotta kapuit – nem csak azért, mert megkezdődött a benevezés az október 16-án kezdődő versenybe, hanem mert a települések közti online vetélkedő második kiadására már nem csak azokon a településeken lehet jelentkezni, ahol eTransylvania pont található: a versenybe ezúttal már minden romániai faluból várják a csapatokat!


2008. október 15.
Webvidék – második felvonás
Vásárhelyi Hírlap

Másodszorra szervez online vetélkedőt a romániai magyar települések számára a Transindex és az eTransylvania Egyesület. A Tedd fel a pontot az internetre mottójú megmérettetésre már lehet jelentkezni.


2008. október 14.
Megnyílt a Webvidék őszi kiadása
Csíki Hírlap

Tedd fel a pontot az internetre – szólítottak fel a Webvidék első kiadása során, mely májustól júni­u­sig zajlott. A településbemutató rendkívül sikeresnek bizonyult, több környékbeli csapat is kitűnően szerepelt. Most újabb kiadásához érkezett a vetél­kedő, október 16-án indul az első próba, a verseny utolsó napja pedig december 17. lesz.


2008. október 10.
Webvidék – reméljük, már udvarhelyszékiekkel is
Udvarhelyi Híradó

Már lehet jelentkezni a Webvidék őszi kiadására, melyre ezúttal nemcsak azon vidéki települések csapatai nevezhetnek be, ahol vannak eTransylvania pontok, hanem bármely romániai falu – legke­ve­sebb 3, legtöbb 15 fős – csapata, amennyiben egy civil szervezet köré tömörül.


2008. október 10.
Megnyílt a Webvidék őszi kiadása
Kakukk.ro

Beindult a jelentkezés az eTransylvania és a Transindex települések közti internetes vetélkedőjére, amelyben már minden romániai falu csapata részt vehet!


2008. október 8.
webvidék: Tedd fel a pontot az Internetre!
25óra

A nagyközönség számára rengeteg izgalmas, új szempontot nyújt a Webvidék a magyar lakosságú települések múltjáról, jelenéről és jövőjéről, rejtett kincseket, elfeledettnek hitt történeteket és hagyományokat fedezhetnek fel a versenyt követve, miközben közvetlen módon ismerkedhetnek a kistelepülések lakóival és gondolkodásmódjával.


2008. október 7.
Országos méretű játék
Krónika

Tegnap rajtolt a Webvidék elnevezésű internetes vetélkedő őszi kiadása az eTransylvania egyesület és a Transindex portál szervezésében. Az on-line-játék újdonsága, hogy ezúttal nem csupán erdélyi települések csapatainak a jelentkezését várják: bármelyik romániai faluból lehet jelentkezni egy helyi civil szervezeten keresztül.Transindex - eTransylvania Egyesület

A verseny véget ért.

Köszönjük a játékot.

Kommentek

Advent Ottományban

ARA:nem tudom mi a bajod ottományal szerintem klasz egy falu!!!:D [tovább]
[Wondrák Mónika Mercédesz, 2010. márc. 27.]

A hétfalusi Borcsa-Kiss „dinasztia”

Irk Rékától kérdezném, hogy ismeri e a családja felmenőit. Ha igen, akkor [...tovább]
[Rihmer Aurél, 2010. márc. 16.]

Varsolc legnagyobb családfája

Örvendünk hogy ennyire részletesen letudtátok vezetni a család tagjait .NAgyon [...tovább]
[SZ DÉNES BERTA, 2010. márc. 10.]

A gelencei Finta család

A feleségem Finta Márta, Kiskunhalas-i születésű. Édesapja néhai Finta Bálint, [...tovább]
[Farkas István, 2010. márc. 5.]

Blénessyek Gyergyószentmiklóson

A nagyapám Blénessy Imre szül1887 az édesanyám Blénessy Erzébet szül1922 nov 5 [...tovább]
[Baranyi Lászlőné , 2010. febr. 19.]

“Örmény hajnal”

sajnos a marosvásárheji dudutz és novákcsaládokrol semmi szo sem esik pedig régi [...tovább]
[waitsuk péter, 2010. febr. 8.]

Okos-Rigók fája

Gratulalok ez egy igazi szep munka [tovább]
[BENK, 2010. febr. 2.]

Kommentek
  Creative Commons License

Szabályzat GyIK Mi ez? Kontakt Partnerek, támogatók Az első Webvidék Címoldal Transindex eTransylvania Egyesület