Webvidék - Tedd fel a pontot az internetre
Fujitsu Siemens Romania
 

Támogatóink


Youth in Action

Brinel

Departamentul pentru Relatii Interetnice

Sigma Towers

AMM Design


Médiapartnereink


Kolozsvári Rádió

Krónika

Erdély FM - a bizalom hangja

RTV magyar adás

Profi Rádió

Próba

Tervezzétek át településetek egy közterét! (a SIGMA Towers támogatásával) [állandó]

Támpont a próba teljesítéséhez:
Tetszésetek szerint válasszatok ki egy közteret a településeteken, és tervezzétek át azt. Mind az eredeti, mind pedig az általatok javasolt, módosított állapotról készítsetek egy-egy makettet. Írjátok le, hogy milyen funkcionális módosításokat javasoltok és indokoljátok meg, hogy a helyi közösség szempontjait figyelembe véve miért tartjátok jó megoldásnak a sajátotokat. Ahhoz, hogy könnyebben képet alkothassunk a változásokról, készítsetek pár fotót is a szóban forgó térről.

A makett készülhet bármiből gyurmától polisztirénig, és – mint már jeleztük – látványtervet is elfogadunk. Engedjétek szabadon a fantáziátok, a gyakorlati megvalósíthatóság és a költségek most nem számítanak. (Tipp: ha az eredeti állapotról két példányt készítetek, a módosítottat könnyebb lesz az egyik eredetiből elkészíteni.)

Pontozás:
Elsősorban az elképzelést illetve az indoklást díjazzuk, de fontosak a makettek és az ezekről készült fotók minősége is.

Határidő: 2008. november 26.

Csíkvacsárcsiban jelenleg nem létezik park, sem köztér. Régen porondoknak nevezték az utcarészeken azokat a köztereket, ahol a gyerekek játszottak. A porondok a patak partjához közel helyezkedtek el. Településünknek még nincs kialakulva a központja. Ezért nekiláttunk [...tovább]Hát ez a próba sok fejtörést okozott a csapatnak. Hogyan készíthetnék "látványt", mikor még azt sem tudjuk melyik köztér felelne meg és mire?

Végül megszületet az ötlet.

- A faluban nincs játszótér!

 - Ez az, erre lenne [...tovább]2008.
nov.
26.

Kisbaconban nincsen igazi köztér, az ötszáz lelkes településen a házak szépen sorjáznak az utak mentén, anélkül, hogy „megtörné” ezt a rendet kisebb vagy nagyobb zöldövezet, vagy jelentősebb tér. Emiatt egy olyan teret választott a csapat, amely kapun belül van, az [...tovább]Gyergyószentmiklós központjában van ugyan park, de a zsúfoltság miatt nem alkalmas a zöld övezet szerepének betöltésére. Ezért van szükség - meglátásunk szerint - egy "zöld útra", mely a Békény partjához vezet, majd az Orel kertben szélesedik [...tovább]Csíkmadaras egyik közterén, az Állomás utca mentén helyezkedik el egy viszonylag kis alapterületű, ámde gazdag élővilágú nádas. E mocsaras területet mi új ruhába öltöztetnénk – átvarázsolnánk olyanná, ahol nemcsak a récék hangja [...tovább]            “Ottomány számomra a dzsungel, az örökké bomló virágerdő, orgonabozót meg jázminbozót, mindenféle piros bokor, nárcisz meg gyöngyvirág szövevénye. Az illat fojtó, és a bokrok, mint egy folyosó, [...tovább]   Gyimesbükk a Gyimesi-szorosban, a Tatros folyó mentén helyezkedik el. A Tatrossal párhuzamosan kanyarog a fő út, kétoldalán pedig sorakoznak a házak.  A keskeny átjáró miatt a falunak nincsen tere. Ezért az általunk választott tér lakott területen [...tovább]A faluképet vizsgálva Gelence köztereiről általánosan levonható a következtetés, vagyis  a zöld övezet hiánya a településen belül, ezen szeretnénk változtatni. Egy köztér átalakításáról lévén szó, választásunk [...tovább]A tér-idő kontinuum felbomlott. A tér folyamatosan és folytonosan változtatta külalakját az időben. És ez nemcsak a tér rovására ment, hanem az időjére is, és talán a miénkre is...

Mint minden faluban, így Hosszúfaluban is a főtér volt a világ közepe. [...tovább]Most először nem volt nehéz dolgunk a tér kiválasztásában, mivel sajnos a településünkön, Varsolcon nincs egyetlen használható köztér sem, ezért mi nem átalakítottunk, hanem megterveztük a hiányzó közteret. Az előző feladványban elképzelt [...tovább]Első lépésben szeget ütött a fejünkben a köztér fogalma. Gondoltunk parkra, futballpályára és mindenre ami eszünkbe jutott, aztán egyszer egy merész ötletünk született, és arra a meggyöződésre jutottunk, hogy a falu központja a patakkal együtt, számunkra megfelel. [...tovább]2008.
nov.
25.

Választásunk Kalotaszentkirály-Zentelke központi parkjára esett, nem azért, mintha most nem lenne ellátva minden jóval, ám diákszemmel még fejlesztéseket eszközölnénk.

Kezdjük a parkról készített fotókkal.

Jelenleg így néz [...tovább]Nem kell megijedni a cím láttán, nem maradunk tűzoltó szertár nélkül, csak egy másik helyre költöztetjük.Csapattagunk Katasztrófa Béla nem is engedné, hiszen nem lenne hol tárolja az önkéntes tűzoltók eszközeit.

Na szóval, van Körösfőn egy elég [...tovább]Elképzeléseink szerint városunk több negyedét kéne átrendezni, átalakítani. Mi azt a negyedet választottuk, amelynek megvalósíthatósága a legnagyobb valószínűséggel járhat. Ezen a területen kevesebb az épület, a város szélén [...tovább]Meggyőződésünk, hogy a sportnak jelentős szerepe van az ember életében. A kultúrával együtt sokszor jobban ismertté tehetnek egy nemzetet mind több más ágazata társadalmi életünknek (politika, tudományok stb.) Nem kisebbíteni akarjuk ez utóbbiak szerepét, de a [...tovább]Nagykárolyban a Kastélykert mellett, több kisebb park létezik. Sajnos többsége csak viseli a park nevet, nem igazán lehet annak tekinteni őket, eléggé elhanyagolt az állapotuk. Egyenlőre csak a képzelet eréig igyekszünk átrendezni egyet közülük. Választásunk a [...tovább]
Transindex - eTransylvania Egyesület

A verseny véget ért.

Köszönjük a játékot.

Kommentek

Advent Ottományban

ARA:nem tudom mi a bajod ottományal szerintem klasz egy falu!!!:D [tovább]
[Wondrák Mónika Mercédesz, 2010. márc. 27.]

A hétfalusi Borcsa-Kiss „dinasztia”

Irk Rékától kérdezném, hogy ismeri e a családja felmenőit. Ha igen, akkor [...tovább]
[Rihmer Aurél, 2010. márc. 16.]

Varsolc legnagyobb családfája

Örvendünk hogy ennyire részletesen letudtátok vezetni a család tagjait .NAgyon [...tovább]
[SZ DÉNES BERTA, 2010. márc. 10.]

A gelencei Finta család

A feleségem Finta Márta, Kiskunhalas-i születésű. Édesapja néhai Finta Bálint, [...tovább]
[Farkas István, 2010. márc. 5.]

Blénessyek Gyergyószentmiklóson

A nagyapám Blénessy Imre szül1887 az édesanyám Blénessy Erzébet szül1922 nov 5 [...tovább]
[Baranyi Lászlőné , 2010. febr. 19.]

“Örmény hajnal”

sajnos a marosvásárheji dudutz és novákcsaládokrol semmi szo sem esik pedig régi [...tovább]
[waitsuk péter, 2010. febr. 8.]

Okos-Rigók fája

Gratulalok ez egy igazi szep munka [tovább]
[BENK, 2010. febr. 2.]

Kommentek
  Creative Commons License

Szabályzat GyIK Mi ez? Kontakt Partnerek, támogatók Az első Webvidék Címoldal Transindex eTransylvania Egyesület