Webvidék - Tedd fel a pontot az internetre
Fujitsu Siemens Romania
 

Támogatóink


Youth in Action

Brinel

Departamentul pentru Relatii Interetnice

Sigma Towers

AMM Design


Médiapartnereink


Kolozsvári Rádió

Krónika

Erdély FM - a bizalom hangja

RTV magyar adás

Profi Rádió

Próba

Milyen más funkciót adnál egy településbeli épületnek?

Támpont a próba teljesítéséhez:
Keressetek egy használt vagy használaton kívüli épületet, melynek belátásotok szerint adjatok valamilyen más funkciót. Az elképzelés lehet közösségi vagy üzleti jellegű. Kérünk egy vagy több fotót, indoklást arról, hogy milyen hatása lehetne a közösségben a kezdeményezésnek, illetve egy költségvetést.

A kiválasztott épület lehet az előző (A település legérdekesebb, legkülönlegesebb épülete) próbában bemutatott épület, ez esetben arra kell törekedni, hogy mind vizuálisan, mind pedig szövegileg az előzőtől eltérő módon, a fenti kritériumok szerint jelenítsétek meg az épületet.

Pontozás:
Elsősorban az ötletet, illetve az ötlet közösségi hatását díjazzuk. Fontos természetesen a fogalmazás, helyesírás, a fotók minősége.

Határidő: 2008. november 19.

Merjünk álmodni!

A más funkcióval való működtetésre kiszemelt épületünk az a jelenlegi Bomilact Kft tulajdonában levő – Sajtgyár épülete.

A Sajtgyár épületében is több átalakítás, több tulajdonos csere volt, családi [...tovább]2008.
nov.
19.

 

A kisbaconiak számára "Kugli" néven ismert épület egy elhagyatott, semmifajta tevékenységre ki nem használt, egyre rosszabb állapotban levő ingatlan. Az önkormányzati tulajdonban levő épület évek óta üresen áll, pedig a '70-es, '80-as években pezsgő [...tovább]2008.
nov.
19.

A külföldi, főként magyarországi turisták száma az utóbbi években növekvő tendenciát mutat a vidékünkön. Ennek a problémának az orvoslására hoztuk létre a Góbé Panziót. A turistáknak nem elég csak [...tovább]2008.
nov.
19.

A fogadó Gróf Károlyi György megbízásából, Ybl Miklós tervei alapján épült a XIX. század első felében (1838). Az Arany Szarvas fogadóval a gróf feleségének (a kor ünnepelt szépségének), Zichy Karolinának akart kedveskedni, megteremtve a [...tovább]A torockószentgyörgyi kántori lak 1922-ben épült és évszázadokon át szolgálta Torockószentgyörgy közösségét. Napjainkban pénzalapok hiányában állapota egyre romlik, csak az idén, 2008–ban, sikerült gerenda falait téglafallal [...tovább]Gyergyószentmiklós főterének nyugati oldalán található a Miorita filmszínház épülete, mely 1950-51. között szovjet típustervek szerint épült. Ez volt a város második filmszínháza, ma is csak a "mozi" néven emlegetik, holott kezdetben művelődési otthon [...tovább]  

 

    A képen látható épület a gyimesbükkiek imádkozó helye volt  több évtizeden keresztül. A csángó szépen szaporodott, s hamarosan kinőtte templomát. A 70-es években Dani Gergely plébános gondolt egy [...tovább]Településünkön létezik egy 1947-ben Krucsin Sándor molnár által épült malom,

ami már nem működik és ebből szeretnénk egy kultúrális központot és múzeumot létrehozni.Erre az első lépések már megtörténtek, hiszen a [...tovább]A falu központjában a templom szomszédságában áll egy épület. Homlokzatán az 1890 –es évszám jelzi az építkezés évét.

Az évszázad során rendeltetése nem változott de sorsa viszontagságos volt. Az épület [...tovább]2008.
nov.
19.

 

              Kalotaszentkirály-Zentelke község határában lévő nagy területen fekvő épület sok funkcióval rendelkezett. 

Bokrok között a hajdani laktanya.

 

Mi lehet ebből?

 Be [...tovább]2008.
nov.
19.

Van egy szép nagy pincénk a kultúrház alatt, amit ha valaki meglát, rögtön valami szépet képzel bele. Nem nehéz mondjuk ezt megtenni, hiszen tele van kacattal, szeméttel és leselejtezett ingóságokkal. Igazi betonbunkerben érzi magát az ember, ha belép a rozoga ajtón. A nap [...tovább]2008.
nov.
19.

A településünken három kazánház is létezik, amelyek városunk tulajdonát képezik. Ezek közül választottuk az egyiket, éspedig azért, mert a legrosszabb állapotban "jeleskedik". Az épületmaradvány aránylag közel a központhoz fekszik és már [...tovább]Van egy álmom…

 

            Álmomban egy jó tündérrel találkoztam. Jókedvű volt és sugárzott a boldogságtól. Elmondta, hogy örömének az az oka, hogy néhány napot kis közösségünkben [...tovább]Községünket két falu alkotja: Karcfalva és Jenőfalva. A legtöbb középület, közösségi program a községközponthoz, Karcfalvához kapcsolódik. Ezért egy olyan épületet választottunk, mely Jenőfalva központjában [...tovább]Varsa - ház

Versenyszám: Milyen más funkciót adnál egy településbeli épületnek?

Versenyző: varsa (Varsolc, Szilágy megye)

2008.
nov.
18.

            "Ha én lennék a polgármester" című bejegyzésünkben megfogalmazódott , hogy a falu már rég kinőtte a  kultúrházat. Gyakorlatilag csak lakodalmak és kisebb rendezvények helyszíne lehet. Nagyobb rendezvényeket csak az iskola [...tovább]2008.
nov.
18.

Csapatunk régi álma, Balázsfalván egy magyar közösségi ház létrehozása. Tavaly már szinte sikerült egy ehhez hasonló házat berendezni, a református egyház egyik használatlan ingatlanjába. Erre a házra, valóban nagy szüksége volt és [...tovább]2008.
nov.
18.

Többszöri megfontolás után arra a döntésre jutottunk, hogy olyan épületet válasszunk, amelynek az átalakításával új munkahelyeket tudunk teremteni.
Így választottuk ki a számunkra legmegfelelőbb épületet, amely az egykori T.Sz. (kollektív) [...tovább]
      Gelence község központjában, kelet és nyugat felől fenyőkkel körbezárva, a főútnak hátat fordítva áll a Tornateremként közismert épület, fekvéséből adódóan mintegy elzárkózva a kíváncsi tekintetek elől. Első [...tovább]2008.
nov.
16.

A csernátfalusi fűrészgyárat Köpe András és öt fia alapította 1923-ban. 1925-ben leégett, de aztán hamar újraépítették. Előbb harmincas, majd huszonnégyes gáterrel dolgoztak. Volt két cirkulájuk és egy gyalugépük, ezekkel indult be a gyár, kezdetben [...tovább]
Transindex - eTransylvania Egyesület

A verseny véget ért.

Köszönjük a játékot.

Kommentek

Advent Ottományban

ARA:nem tudom mi a bajod ottományal szerintem klasz egy falu!!!:D [tovább]
[Wondrák Mónika Mercédesz, 2010. márc. 27.]

A hétfalusi Borcsa-Kiss „dinasztia”

Irk Rékától kérdezném, hogy ismeri e a családja felmenőit. Ha igen, akkor [...tovább]
[Rihmer Aurél, 2010. márc. 16.]

Varsolc legnagyobb családfája

Örvendünk hogy ennyire részletesen letudtátok vezetni a család tagjait .NAgyon [...tovább]
[SZ DÉNES BERTA, 2010. márc. 10.]

A gelencei Finta család

A feleségem Finta Márta, Kiskunhalas-i születésű. Édesapja néhai Finta Bálint, [...tovább]
[Farkas István, 2010. márc. 5.]

Blénessyek Gyergyószentmiklóson

A nagyapám Blénessy Imre szül1887 az édesanyám Blénessy Erzébet szül1922 nov 5 [...tovább]
[Baranyi Lászlőné , 2010. febr. 19.]

“Örmény hajnal”

sajnos a marosvásárheji dudutz és novákcsaládokrol semmi szo sem esik pedig régi [...tovább]
[waitsuk péter, 2010. febr. 8.]

Okos-Rigók fája

Gratulalok ez egy igazi szep munka [tovább]
[BENK, 2010. febr. 2.]

Kommentek
  Creative Commons License

Szabályzat GyIK Mi ez? Kontakt Partnerek, támogatók Az első Webvidék Címoldal Transindex eTransylvania Egyesület