Webvidék - Tedd fel a pontot az internetre
Fujitsu Siemens Romania
 

Támogatóink


Youth in Action

Brinel

Departamentul pentru Relatii Interetnice

Sigma Towers

AMM Design


Médiapartnereink


Kolozsvári Rádió

Krónika

Erdély FM - a bizalom hangja

RTV magyar adás

Profi Rádió

Gyakori kérdések

 

VERSENYZŐKNEK

Kik versenyezhetnek?

Azok az eTransylvania Ponttal rendelkező települések lakói, amelyek az első, 2008. tavaszi Webvidékre is beneveztek (ezen települések listája itt érhető el). Továbbá minden olyan romániai falu lakói ahol jogilag bejegyzett civil szervezet működik.

Hogy nevezhetek be?

Ha településed részt vett az első Webvidék vetélkedőben, akkor keresd fel az eTransylvania Pontot és csatlakozz a csapathoz. Ha a településed nem vett részt az első Webvidék vetélkedőben, akkor keresned kell egy, a faluban bejegyzett civil szervezetet, aköré/annak neve alatt megalakíthatod meg a csapatod.

Miért szükséges a településen bejegyzett civil szervezeten keresztül nevezni, miért nem lehet magánszemélyként?

Azért, mert jó, ha elkerüljük az olyan személyek/csapatok jelentkezését, akiknek esetleg semmilyen közük nincs az adott településhez. Egy, a településen bejegyzett civil szervezet garanciát jelent arra, hogy a csapatnak van egy biztos postacíme, elérhetősége, stb.

Mi történik, ha egy településről két csapat jelentkezik?

Minden településnek csak egy csapata lehet. Annak a csapatnak a regisztrációját fogadjuk el, amelyik először jelentkezett. Ha mindenképpen versenyezni szeretnél, keresd meg a már benevezett csapatot, és társulj hozzá!

Hányan lehetnek egy csapatban?

Egy csapat legtöbb 1 csapatvezetőből (a szervezőkkel való kapcsolattartásért felelős személy) és legtöbb 14 , legkevesebb 2 csapattagból állhat.

Meddig lehet benevezni?

Október 6-tól folyamatosan lehet jelentkezni december 16-ig (az utolsó próba december 17-én jár le). Mivel azonban az értékelési pontszám a verseny folyamán összeadódik, előnyben lesznek azok, akik már az első versenyszámtól részt vesznek a Webvidék őszi kiadásában.

Meddig tart a verseny?

A verseny 3 fordulóból, minden forduló 3 versenyszámból (próbából) áll - tehát összesen 9 versenyszám lesz. Továbbá fordulónként egy fordulós próbát is hirdetünk, amelyek három hétig tartanak. Az utolsó próba december 17-én jár le.

Mennyit tart egy versenyszám?

A feladatot minden csütörtökön 12 órakor közöljük a csapatokkal, és 6 teljes nap áll rendelkezésükre, hogy megoldják azt. A feltöltési határidő szerda 12 óra.

Mik is a fordulós próbák?

Három fordulós próba lesz, ezeket a fordulók kezdetekor tesszük közzé, és a forduló végéig várjuk a megoldásokat.

Milyen díjak lesznek?

A fődíjat a verseny végére legnagyobb pontszámot elért csapat kapja, emellett a fordulókban elért legnagyobb pontszámért fordulós díjat és több kisebb értékű díjat is osztunk. A díjakat úgy találtuk ki, hogy azok a település teljes közösségének hasznára váljanak. Természetesen a csapat tagjairól sem feledkezünk meg.

Kik a moderátorok?

Két moderátor figyeli folyamatosan a felkerülő bejegyzéseket illetve kommenteket. A befolyásolási kísérletek elkerülése érdekében nem fedjük fel kilétüket.

Kik zsűriznek?

A zsűri háromtagú, a befolyásolási kísérletek elkerülése érdekében nem fedjük fel kilétüket.

Hogyan pontoz a zsűri?

Minden zsűritag 1-től 20-ig pontoz, tehát a csapatok minimum 3, maximum 60 pontot érhetnek el.

Milyen súlya van a közönségszavazásnak?

A legtöbb közönségszavazatot kapott bejegyzés 10 pontot kap, a második 9 pontot, a harmadik 8 pontot, stb. egészen 1-ig. A közönségszavazatok hozzáadódnak a zsűri által adott pontszámhoz, tehát egy csapat maximális közönségszavazattal 60+10 pontot kaphat. A közönségszavazás tehát az összpontszám egyhetede.

Miben változott a közönségszavazás az első Webvidékhez képest?

Kisebb a súlya most a közönségszavazásnak, mint tavasszal: akkor ugyanis az összes pontszám egynegyedét tette ki: a zsűri maximálisan 30 pontot adhatott, a közönségszavazás pedig újabb 10 pont lehetett legfennebb.

Felhasználhatom-e a Webvidékes tartalmakat, és ha igen, hogyan?

Minden feltöltött bejegyzés a Webvidék működtetőinek a tulajdona. A Webvidék működtetői a Creative Commons Nevezd meg! Ne add el! Ne változtasd! 3.0 Romania licenszet tartják fenn. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a műveket szabadon lehet másolni, terjeszteni és bemutatni a webvidek.ro -ra, illetve a csapat nevére való hivatkozással. A bejegyzéseket azonban nem szabad megváltoztatni, illetve kereskedelmi célokra használni.


LÁTOGATÓKNAK

Hozzászólhatok-e a versenyzők bejegyzéseihez?

Igen, bármelyik bejegyzéshez hozzá lehet szólni.

Írtam egy hozzászólást. Miért nem látszik az oldalon?

A hozzászólások moderáció után válnak publikussá, legtöbb 24 órával megírásuk után. Ha ennél több idő telt el, és a hozzászólás még mindig nem publikus, azt jelenti, hogy a hozzászólás megsértette a verseny szabályzatát, ezért nem lesz hozzáférhető.

Milyen jellegű hozzászólásokat törölnek a moderátorok?

A verseny szabályzatában (lásd itt) ez bőven ki van fejtve. A lényeg, hogy nem fogadunk el a versenyt romboló, rágalmazó és sértő hozzászólásokat.

Hogyan történik a közönségszavazás?

Ha tetszik egy megoldás, szavazhatsz rá. Minden versenyszám végén a legtöbb szavazatot gyűjtő tíz település kap pluszpontot.

Mennyiben módosult a közönségszavazás az előző Webvidék játékhoz képest?

Korábbi tapasztalataink és a játékosok visszajelzésének hatására a közönségszavazás súlyát módosítottuk. Az eddigi 1/4 - es arányhoz képest e játékban a közönségszavazás az összegyűjthető pontok 1/7 - ét jelenti.

Felhasználhatom-e a Webvidékes tartalmakat, és ha igen, hogyan?

Minden feltöltött bejegyzés a Webvidék működtetőinek a tulajdona. A Webvidék működtetői a Creative Commons Nevezd meg! Ne add el! Ne változtasd! 3.0 Romania licenszet tartják fenn. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a műveket szabadon lehet másolni, terjeszteni és bemutatni a webvidek.ro-ra, illetve a csapat nevére való hivatkozással. A bejegyzéseket azonban nem szabad megváltoztatni, illetve kereskedelmi célokra használni.

Transindex - eTransylvania Egyesület

A verseny véget ért.

Köszönjük a játékot.

Kommentek

Advent Ottományban

ARA:nem tudom mi a bajod ottományal szerintem klasz egy falu!!!:D [tovább]
[Wondrák Mónika Mercédesz, 2010. márc. 27.]

A hétfalusi Borcsa-Kiss „dinasztia”

Irk Rékától kérdezném, hogy ismeri e a családja felmenőit. Ha igen, akkor [...tovább]
[Rihmer Aurél, 2010. márc. 16.]

Varsolc legnagyobb családfája

Örvendünk hogy ennyire részletesen letudtátok vezetni a család tagjait .NAgyon [...tovább]
[SZ DÉNES BERTA, 2010. márc. 10.]

A gelencei Finta család

A feleségem Finta Márta, Kiskunhalas-i születésű. Édesapja néhai Finta Bálint, [...tovább]
[Farkas István, 2010. márc. 5.]

Blénessyek Gyergyószentmiklóson

A nagyapám Blénessy Imre szül1887 az édesanyám Blénessy Erzébet szül1922 nov 5 [...tovább]
[Baranyi Lászlőné , 2010. febr. 19.]

“Örmény hajnal”

sajnos a marosvásárheji dudutz és novákcsaládokrol semmi szo sem esik pedig régi [...tovább]
[waitsuk péter, 2010. febr. 8.]

Okos-Rigók fája

Gratulalok ez egy igazi szep munka [tovább]
[BENK, 2010. febr. 2.]

Kommentek
  Creative Commons License

Szabályzat GyIK Mi ez? Kontakt Partnerek, támogatók Az első Webvidék Címoldal Transindex eTransylvania Egyesület