Webvidék - Tedd fel a pontot az internetre
Település:
Bikfalva (Bicfalău)
Megye:
Kovászna (Covasna)

BIKMAKKCsapattagok

 • › GIRÁNCSI LIVIA (27, TISZTVISELŐ)
 • › RIZEA RÉKA (23, PINCÉRNŐ)
 • › SIPOS ZOLTÁN (53, TANÁR)
 • › ZOLTÁNI JOLÁN (39, SZAKMUNKÁS)
 • › GIRÁNCSI JUDIT (40, TISZTVISELŐ)
 • › KOVÁCS DÉNES (22, HEGESZTŐ)
 • › SZEBENI ATTILA (21, KŐMŰVES)
 • › KOVÁCS KATALIN (26, ELÁRUSÍTÓ)
 • › BUNA GYÖRGY (21, AUTÓBÁDOGOS)
 • › BÉNI ALBERT (26, TISZTVISELŐ)
 • › KEREZSI JÁNOS (61, TANÁR)
 • › PÉTER ALPÁR (31, TANÁR)
 • › SÁNTA IMRE (33, LELKIPÁSZTOR)
 • › KÖNTÉS MÓNIKA (24, KÖZGAZDÁSZ)
 • › TIMÁR ERZSÉBET (53, ÓVÓNŐ)

A településről

Bikfalva háromszéki, történelmi múltú, festői település, mely a Bodzafordulói-hegyek lábánál, fekszik. 350 lélekszámának nagy része magyar, református. Először 1334-ben említik villa Bicha néven. Temploma már a 13. században volt , ezt a 15. században gótikus stílusban átépítették, majd 1863-ban nyerte el végleges formáját. Lőréses védőfala középkori. Itt volt 1764-ben a székely határőrezred 5.századának parancsnoki székhelye. Gazdag falu volt tehát, Orbán Balázs szerint a lakosok sem népviseletben, hanem posztóból készült polgári öltözetben jártak és házaikat is kőből építették. A fennmaradt műemlék 18.-19. századi népi barokk stílusú udvarházak ma is a falu fő látványosságai. Közülük megemlítjük a Simon, a Jantsó, a Dénes Lajos , a Zsigmond Ödön, a Zátyi, a Harkó Lajosné, a Vén-Ábrahám házat , stb. A közeli erdőben található a Csiga vára, melyről az idősebb nemzedék érdekes történeteket mesél.. A falu kulturális élete fellendülőben van. A Bikmakk Kulturális Egyesület szervezésében eTransylvania pont működik. Adományokból közel 1500 kötetes könyvtárat alapítottunk. Hagyományos kulturális rendezvényeink vannak (Farsangi Maszkok Fesztiválja, Tojásfesztivál, Fakanálbábuk Népviseletben, Bikfalvi Reneszánsz Zenei Napok, Őszi Közművelődési Napok, Bikfalvi Zene és Kézműves Tábor stb).A fiatalság aktívan részt vesz a programokban, mozgósítva a falu lakosságát is. Rendszeresek a hangversenyek, kiállítások. Tevékenységünk a hagyományápolás, a kulturális ízlés, a környezet gondozása, ökológiai egyensúly megőrzésére irányul, bevonva a roma fiatalokat is . Testvértelepülésünk a magyarországi Alsótold község küldöttsége ellátogat rendezvényeinkre, és mi is viszonozzuk ezt kulturális és sport programok bemutatásával. A falu festői fekvése vonzza a turistákat, akik igazi vendégfogadással találkozhatnak a számos új , több vonzó lehetőséget kínáló panzióban, melyek a fiatalságnak megélhetést biztosítanak, meggátolandó ezzel a falu elöregedését.

Partnerszervezet

EUFONIA

Az Eufónia Kulturális Egyesület művészeti oktatásban részt vevő fiatalok tevékenységének egybehangolásával, irányításával, szabadidős tevékenységének megszervezésével és annak a vidék művészeti életébe való bekapcsolásával foglalkozik. Rendezvényei már hagyományosak, eljutottak a hetedik, nyolcadik kiadáshoz. Megemlítjük köztük a VII. Tiszta Forrás Népdalvetélkedőt, a VII. Ifjúsági Kamaraegyüttesek Fesztiválját, VIII. Háromszék Nemzetközi Kamarakórus Fesztivált, VIII. Bikfalvi Zene és Kézműves Tábort. Együttesei mindig jelen vannak a bikfalvi kulturális rendezvényeken, szinvonalat emelnek és a falu kulturális életének fellendítésén fáradoznak.

Elérhetőség:
Tel/Fax :0267317428, 520009Sepsiszentgyörgy, Kossuth Lajos utca 15 szám


BIKMAKK


BIKMAKK

Transindex - eTransylvania Egyesület

A verseny véget ért.

Kommentek

Borszék, egy fejlődni vágyó város

Ebben a városban már jártam, és lenyűgözött.Sajnos a viadukthoz nem értem el, de azóta is keresek [...tovább]
[Egréder Károly, 2009. szept. 20.]

A szellem a temetőben

ahham...tök jó [tovább]
[Tinkaa, 2009. aug. 14.]

Kiskürtős-kalács. Kemencében

Nagyon ínycsiklandozó!!!kár hogy nem voltam otthon hogy megkóstolhassam.Üdv Ilusnényje [tovább]
[Kincses Ági, 2009. júl. 27.]

Óriáscseka

még egy komisz megnézte a multi emlékeket
Lala [tovább]
[LALA, 2009. júl. 7.]

Puliszka szívvel-lélekkel

koszi a receptet nagyon hasznos volt a puliszka keszitese szamomra halaszni kellet szia [tovább]
[borika, 2009. júl. 4.]

KommentekTransindex | eTransylvania Egyesület
© 2018 Minden jog fenntartva

Mi ez? Szabályzat Kontakt Gyakran ismétlődő kérdések Partnerek, támogatók Webvidék - tedd fel a pontot az internetre Transindex eTransylvania Egyesület