Webvidék - Tedd fel a pontot az internetre

Próba

Mivel győztök meg valakit, hogy hozzátok költözzön?

Támpont a próba teljesítéséhez:

Soroljatok fel tíz érvet, melyről úgy gondoljátok, meg tud győzni valakit, hogy a településetekre költözzön. Képzeljétek el, hogy egy városi habozik, vásároljon-e ingatlant, illetve költözzön-e a településre. Mit mondanátok neki? Megéri befektetni? Kulturális szempontból mit tud nyújtani a településetek? Milyen az összeköttetés a közeli városokkal? Mennyibe kerül a megélhetés? Az érvek ne haladják meg a 2500 leütést. Fotót is lehet mellékelni!

Pontozás:
Értékeljük azokat az érveket, melyek nem az általánosságok szintjén mozognak (csend, friss levegő, stb.) és tényleg meggyőzőek. Természetesen a nyelvhelyesség itt is fontos szempont.

Határidő: 2008. július 16.

 

    Mindazoknak figyelmébe ajánljuk Nagykárolyt, kik kellemes kisvárosi környezetben képzelik el az életüket. Ahol a mindennapok pezsgése mellett, egy kiegyensúlyozott környezetre találsz.

    Különleges hangulatot teremt a város [...tovább]Mikor a feladatot megkaptuk az volt számunkra a legnagyobb dilemma, hogy honnan közelítsük meg a kérdést. Leghamarabb az jutott eszünkbe, hogy kérdezzük meg azokat, akik Varsolcra (be)költöztek. De erre mégsem került sor, mert észrevétlenül megfogalmazódtak a mi saját érveink. [...tovább]1. Az egyik fontos tényező, hogy Ágya közel van az Aradot Nagyváraddal összekötő nemzetközi úthoz, a bekötő út aszfaltozott.

2. A falu 7 kilométerre van Kisjenő várostól, amit naponta kétszer autóbusszal is meg lehet közelíteni.

3. A közeli város [...tovább]Abból a meggyőződésből indulnék ki, hogy igazából senkit sem lehet meggyőzni valami felől. A meggyőződés bennünk van, és időben változik, a megtapasztaltak alapján.

De megpróbálunk érveket sorakoztatni ahhoz, hogy valaki Kovásznán "itthon" akarjon lenni.

1. Habár a [...tovább]Kedves Ádám!

Nagyon meglepődtünk utolsó leveleden, amelyben azt írod, hogy közel 10 év külföldi tartózkodás után vissza szeretnél jönni Székelyföldre. [...tovább]Balázsfalva – Blaj – Blasendorf, a Nagy- és Kis- Küküllő összefolyásánál, Gyulafehérvártól ÉK-re terül el. Ami a távolságot illeti, Gyulafehérvártól 39, Nagyenyedtől 37, Dicsőszentmártontól és Medgyestől 41 kilométerre fekszik. [...tovább]2008.
júl.
15.

 

Az utolsó próba „teljesítésekor” már ott tartottunk, hogy Aphrodité és Até közös segítségét kérjük, ahhoz, hogy minél hitelesebbek legyenek azok az érvek, melyek sorjázásával valakit Csángliába csábítunk. A [...tovább] 

 – hallom az egyszerű választ a GYERMEKTŐL, aki meggyőződésből tudja, hogy (1) jó gyermeknek lenni Kisbaconban, mert már az óvoda egy kis meseház, az iskolás gyermekek sorra hozzák a díjakat kistérségi és megyei versenyekről, szívesen várják őket a [...tovább]        Marosvásárhely közelében kisebb, kertes házat akartam vásárolni és naponta követtem az apróhírdetéseket. Az egyik nap a következő hírdetésre lettem figyelmes, "Eladó három szoba összkonfortos ház, Mezőpanit 274 [...tovább]2008.
júl.
13.

Tekerőpatakon nemcsak a Visszafolyó vize folyik több száz éve, „folyik”, zajlik az élet is. S amint a patak, hol bővizűen áradó, hol kiszárad, így van az egymást követő ember-áradattal is. Voltak idők, évtizedek, századok, amikor bőségesebb volt az élő-forrás, de [...tovább]Eleddig igyekeztünk titokban tartani, hogy míg máshol kolbászból van a kerítés, nálunk szalonnából van a létra (és ez szó szerint is, nem csak képletesen értendő, lásd az alábbi talált képet a bagosi pincesoron), de mára, így verseny vége [...tovább] 

A városi zsúfolt környezetből érkező látogató elsőként a község rendezett portáit észleli, valamint a falusi életforma minden velejáróját. Ha úgy döntene, hogy Csíkkozmáson vásárol/épít házat, amellett, hogy a [...tovább]
Könnyen megközelíthető. Vacsárcsi Csíkszeredától 17 km-re a Gyergyó fele vezető európai úttól 5 km-re található. A településre Csíkszeredából a tavaly felújított úton 15  [...tovább]


 

Településünkhöz a legközelebb fekvő város Nagybánya (megközelítőleg 150.000 lakosú). Napjainkban igen sokan költöznek ki Nagybányáról Misztótfaluba és környékére, és ez nem véletlen, mert ez sok esetben nagy előnyökkel jár [...tovább] 

Aki már járt Bikfalván, tudja, hiábavaló tökéletesebb lakhelyet keresnie magának. Azok kedvéért azonban akiknek még nem jutott ki ebből a megtisztelő szerencséből, megpróbáljuk összefoglalni, miért is érzi itt olyannyira otthon magát az ember. Tekintsünk [...tovább]Szentkirályra két úton kell bemenni (Népdal)

Miért jó kalotaszentkirályinak lenni? Mire is büszkék a helybeliek? Ha vidékre szeretnél költözni, kedves olvasó, reméljük sikerül választ adnunk e kérdésekre, és meggyőzünk, hogy falunkat [...tovább]Az utolsó – tizenkettedik – próba kiírásával a zsűri sajnos nem aratott népszerűséget településünk magyar nemzeti közössége körében.

Hétfalu első írásos emléke 1366-ból való, a falvak lakosságáról első [...tovább]
Transindex - eTransylvania Egyesület

A verseny véget ért.

Kommentek

Borszék, egy fejlődni vágyó város

Ebben a városban már jártam, és lenyűgözött.Sajnos a viadukthoz nem értem el, de azóta is keresek [...tovább]
[Egréder Károly, 2009. szept. 20.]

A szellem a temetőben

ahham...tök jó [tovább]
[Tinkaa, 2009. aug. 14.]

Kiskürtős-kalács. Kemencében

Nagyon ínycsiklandozó!!!kár hogy nem voltam otthon hogy megkóstolhassam.Üdv Ilusnényje [tovább]
[Kincses Ági, 2009. júl. 27.]

Óriáscseka

még egy komisz megnézte a multi emlékeket
Lala [tovább]
[LALA, 2009. júl. 7.]

Puliszka szívvel-lélekkel

koszi a receptet nagyon hasznos volt a puliszka keszitese szamomra halaszni kellet szia [tovább]
[borika, 2009. júl. 4.]

KommentekTransindex | eTransylvania Egyesület
© 2018 Minden jog fenntartva

Mi ez? Szabályzat Kontakt Gyakran ismétlődő kérdések Partnerek, támogatók Webvidék - tedd fel a pontot az internetre Transindex eTransylvania Egyesület