Webvidék - Tedd fel a pontot az internetre
Közönségszavazat: 22Hagyományőrzők
Helyezés Próba Forduló Összesített
10 14 25A szellem a temetőben

Versenyszám: Anekdota, szellemtörténet

Versenyző: Hagyományőrzők (Ótelek)

2008.
máj.
5.

  Körülbelül 20 évvel ez előtt történt ez az esemény, mikor a falu lakosai egy ünnepségre készülődtek.Az asszonyok a bálterem feldíszítésével foglalkoztak.Elfogyott a virágjuk és még kellett volna a terem másik részére is.Hová menjenek virágért?Hol lehet könnyen virágot szerezni?Az egyikük kitalálta hogy a legegyszerűbb ha a temetőből hoznap virágot mivel ott van elég..

  A faluban aznap volt egy halott is.Késő délután volt mikor Frig Misának, a sírásónak szóltak hogy a holnapi temetésre sírt kell ásnia.Nekiállott megásni a sírt de mivel a pálinkás üveget hamrabb kihozták neki, azt is iszogatta ásás közben.Mikor már besötétedett és csak a Hold világította a temetőt, úgy gondolta hogy megpihen egy kicsit és utána folytatja.Közben pedig a sírban elaludt.

  Éjfél körül megérkeztek az asszonyok a temető elé és mindjárt neki láttak a virágszedésnek.Ahogy ott matattak hirtelen előbb halk, utána hangosabb horkolást hallottak.Mivel még egyikük sem volt ilyenkor a temető közelébe sem azt hitték hogy a halottak horkolnak.Mikor azonban a horkolás erősödött, más kisebb-nagyobb zajok is belemélyültek főleg a baglyok rémisztő huhogása.Azzal nyugtatták magukat hogy csak elképzelik a hangokat és mi hamarabb végeznek annál gyorsabban elmehetnek innen.

  Végeztek a virágszedéssel és felpakolva a kapu felé vették az irányt.Ezek a zajok hallatán a sírásó felébredt és ahogy fel akart kelni, beverte a fejét és a nyakába egy koszorú csúszott.Sikerült viszont felálnia és az ásóval a kezében a temetőkaput célozta meg.Menet közben ide-oda szédelgett mivel még volt benne alkohol.

  Amikor az asszonyok meghallották ezt a zajt hátrafordultak és megpillantották a részeg sírásót, koszorúval a nyakában és ásóval a kezében.Az asszonyok  meg a sírásó megilyedtek egymástól.De inkább az asszonyok akik azt hitték hogy egy ember szelleme kísért ott akinek a sírjáról leszedték a virágokat és hogy most meg fogja bünteti őket.Írj megjegyzést

Név: 

E-mail: (nem publikus) 

Kötelező a képen látható karaktereket beírni.
(A nagybetűk számítanak)
  

Megjegyzés (max. 1000 karakter)

* minden mező kitöltése kötelező

Tinkaa
2009. augusztus 14. 18:21

ahham...tök jó

dorcsy996
2009. június 28. 10:00

Kicsit lehetne rémesebb!:)

garcia
2008. május 9. 16:05

Igyekezzetek egy kicsit , ez egy komoly verseny ne mardjatok le a többségtől tudom többet is ki tudtok magatokból hozni . Szavazzatok a legfiatalabb csapatra a Hagyományőrzőkre , övék a jövő sok sikert !

egy másik szurkoló
2008. május 6. 01:56

Ez így igaz, én is nektek drukkolok :):):)

frodo
2008. május 5. 23:08

A legbátrabb-bűbáj csapat vagytok, és azt kívánom minden településnek, hogy ilyen kis fiataljai legyenek, mint ti. Bűbájosak vagytok a fotótokon, bűbájos egyszerűséggel tájoljátok be a szerb határ mellé a településeteket. EGYSZÓVAL: BŰBÁJOSAK VAGYTOK :)


Transindex - eTransylvania Egyesület

A verseny véget ért.

Kommentek

Borszék, egy fejlődni vágyó város

Ebben a városban már jártam, és lenyűgözött.Sajnos a viadukthoz nem értem el, de azóta is keresek [...tovább]
[Egréder Károly, 2009. szept. 20.]

A szellem a temetőben

ahham...tök jó [tovább]
[Tinkaa, 2009. aug. 14.]

Kiskürtős-kalács. Kemencében

Nagyon ínycsiklandozó!!!kár hogy nem voltam otthon hogy megkóstolhassam.Üdv Ilusnényje [tovább]
[Kincses Ági, 2009. júl. 27.]

Óriáscseka

még egy komisz megnézte a multi emlékeket
Lala [tovább]
[LALA, 2009. júl. 7.]

Puliszka szívvel-lélekkel

koszi a receptet nagyon hasznos volt a puliszka keszitese szamomra halaszni kellet szia [tovább]
[borika, 2009. júl. 4.]

KommentekTransindex | eTransylvania Egyesület
© 2018 Minden jog fenntartva

Mi ez? Szabályzat Kontakt Gyakran ismétlődő kérdések Partnerek, támogatók Webvidék - tedd fel a pontot az internetre Transindex eTransylvania Egyesület